To tøffe jenter setter seg et hårete mål. De er ikke skiløpere, men bestemmer seg for å gå Birkebeinerrennet 2011. Vil de klare det?


søndag 2. januar 2011

Langrennssesongen har startet skikkelig!

For alle uten bihulebetennelse i alle fall... Uansett, siden det tross alt er skirenn dere trener til, har jeg lagt inn en ny indikator i treningsdagboka som viser antall kilometer på ski. Unødvendig å si kanskje, men fra nå av må mest mulig av treningen foregå på ski.

Prinsippene om variasjon gjelder fortsatt. Ikke bare tren på samme gir, men velg f.eks. en dag i uka hvor du kjører noen tøffe intervaller (eks. 4x4min). Gjerne i oppoverbakke, for å få mer saft i fraspark og armbruk.

På lange turer fra nå av skal dere også gå endel uten staver. Gå en kilometer i lett terreng uten staver. Grunnen til dette er å gi et bedre fraspark gjennom å tvinge frem tyngdeoverføring. Du blir mer "naken" i teknikken uten staver.

Og så anbefaler jeg å se denne videoen med Anders Aukland mange ganger - den tar for seg det viktigste. Jobbe litt med dette, teknikk er mest viktig når en er sliten, så det er mye å hente på en birk...

Men først og fremst - gå masse på ski og ha det gøy!

Henrik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar