To tøffe jenter setter seg et hårete mål. De er ikke skiløpere, men bestemmer seg for å gå Birkebeinerrennet 2011. Vil de klare det?


lørdag 21. august 2010

Treningsveiledning 1

Heisann, som dere kanskje har merket har jeg ikke kommet med noen kommentarer på treningen så langt - jeg har villet se litt hvordan det går først.

Først og fremst - veldig veldig bra innsats så langt! Jeg har laget noen nye oversikter i treningsdagboka, dere kan jo ta en titt.

Målet for denne perioden, dvs ut september, er å legge grunnlaget for å tåle mer målrettet trening senere. Det er ikke nå formen skal toppes! Det viktigste nå, og spesielt ift løping og rulleski, er å unngå belastningsskader fordi vi starter for hardt.

Derfor er det ekstremt viktig at vi er tålmodige og trener rolig. Veldig dumt med to tennisalbuer i oktober. Så fokuser på rolig trening. På rulleski, gå diagonalgang oppover bakker og stak rolig med fokus på teknikk på flatene. All løping og rulleskitrening i denne perioden skal være i I2-sonen. Vi skal dra på senere :-)

Borgny, du har så godt grunnlag på sykkel at du kan gi litt gass en økt i uka, dvs sone I4. Eksempel på økt kan være oppvarming, 4 drag på 5 minutter med god puls, 2 minutter rolig sykling mellom dragene. Avslutt med 4x1 minutt styrketråkk (dvs skikkelig tung belastning og seige tråkk). Men lytt på kroppen og ikke gå helt i kjelleren. Etter en slik økt trenger du uansett en hviledag.

Hvis dere ser på intensitetsoversikten, ser jeg at spesielt Borgny har for mye I3-trening. I3 er litt "verken fugl eller fisk". Generelt vil jeg at dere bevisst varierer mer mellom I2 og I4, men som sagt har klar overvekt i I2 nå.

Henrik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar